domingo, 1 de septiembre de 2013

CINEFORUM

Tiempos Modernos

1.Cerca la fitcha técnica de la pel·licula.

Direcció: CHARLES CHAPLIN 
Guió: CHARLES CHAPLIN 
Producció: CHARLES CHAPLIN 
Fotografia: ROLAND TOTHEROZ, IRA MORGAN 
Música:CHARLES CHAPLIN 
Direcció Musical:ALFRED NEWMAN 
Muntatge:CHARLES CHAPLIN 
Durada:87 minuts B/N 
Nacionalitat:Estats Units 
Any de Producció:1936 
Productora:United Artists 

2.Feu un petit resum sobre l'argument.

Obrer en una cadena de muntatge, Charlot ha de repetir tot el dia el mateix gest, anar prement els cargols d’una placa metàl·lica que va passant,
el més ràpid possible per augmentar el rendiment de l’empresa. Tot i la seva bona voluntat, no pot seguir el ritme infernal de la cadena. Completament alienat és hospitalitzat. Un cop guarit la fàbrica l’acomiada.
A l’atur és detingut per una policia còmplice de la patronal. Alliberat al cap de poc, coneix una noia òrfena, l’Edna, que també és perseguida per les forces de l’ordre. Enviat altra vegada a la presó, en surtir troba que l’Edna ha trobat feina de ballarina en un cabaret. Ell hi entra a treballar com a cambrer. La malaltia d’un cantant li dóna l’oportunitat d’improvisar un número. Triomf apoteòsic. Tot sembla haver d’anar bé. Però la policia segueix rere l’Edna i han de fugir...

3.Enumera els temes tractats al film que siguin interesants per l'analisi de conceptes sobre la revolució insustrial.

Que les màquines van treure la feina a molta ja que Heran bastant més útils.

4.Com creus que afecta el tipus de treball a la vida privada?

Jo penso que segons el tipus de treball, hia ha molts tipus de treballs y cada un te el seus propis veneficis e inconvenients, com arribar mes cansat, estresat o fins i tot es pot arribar a sentir un malestar general o al contrari.

5. Quina relació hi ha entre el maquinisme i la revolució obrera?

Que en la revolució industrial quan van posar totes les màquines, els obrers van crear una mobilització per acabar amb aquestes màquines per mantenir el treball artesà.
6. Per què el protagonista desitja romandre a la presó?

Perquè no hauria de treballar per guanyar diners per poder alimentarse adecuadament i poder dormir.

8.      Féu una llista de valors morals que es mostren en la personalitat del protagonista.

Un noi amb ganes de viure, divertit, amb bon cor pero un poc entremaliat
9.      Al final, aconsegueixen un treball fixo. Quin treball és? És un treball creatiu? Creus que el director del film ens vol transmetre algun missatge?

Troba una feina de cambrer en què els cambrers canten per a la diversió dels clients. En el qual no és molt bon cambrer però sap divertir a la gent. Jo crec que el director ens vol transmetre que cada persona és diferent i pot no valer per a una cosa, però ser molt bo en una altra.
10.  Explica el paper de la policia. Per què la gent més pobre té problemes amb la llei?

la policia no fa be el seu paper ja que es bastant corrupta maltractan a gent que verdaterament son el que mes fan per la societat i el que mes ajuda necesiten.
11.  Comenta el final, “desprès de la caiguda, junts tornarem a aixecar-nos” És necessari l’amor per sobreviure?

per molt que es caiguin no pasa res sempre, i cuan dic sempre es sempre, hia ha o acaba pasant alguna cosa que ens aixecara i en fara seguir endavant a pesar de tot. El amor no es necessari per sobreviure, es veritat que mes de un pensa que si, pero l’amor nomes es temporal.
13.  T’ha agradat la pel·lícula o penses que està passada de moda?

M’ha agradat bastant la veritat esque al principi no he,m cridava l’atencio veurela pero son les recuperacions que remei… pero al final m’ha paregut interesant divertida y entretenguda, tampoc es que estiga pasta de moda esque la película es vella pero no ha perded cualitats haha.

14.  Analitza el contingut i féu una comparació amb els problemes que tenim avui dia.

actualment les maquines segueixen sen el 2mijor traballador” pero tambe es necesiten persons que fasin tant altres treballs com que reparin, programin i crein ses maquines.
15.  Investiga sobre la vida de Charles Chaplin, la seva  personalitat i la seva l’aportació al cinema.

Chaplin va ser excel·lent mim, frustrat actor dramàtic segons ell mateix, un magnífic director, un músic acceptable, tocava el violoncel, va compondre les músiques de la majoria de les seves pel.lícules i ser sobretot un dels grans mags de la història del cinema. Les pel · lícules en què s'accentua una major càrrega de crítica social a Charles Chaplin:

El peregrino, Vida de perro, El chico, Luces de la ciudad, La calle de la tranquilidad, Tiempos modernos, El gran dictador, Monsieur Verdoux y Un rey en Nueva York.







1 comentario:

  1. Algunes respostes com la nombre 3 no té sentit i no has corregit les faltes d'ortografia.

    ResponderEliminar